Inloggen

Wouter Koenders is Leraar van het Jaar 2013

Geplaatst op 10 december 2013

BERGEN OP ZOOM - Wouter Koenders is dinsdagavond uitgeroepen tot Leraar van het Jaar 2013. De techniekdocent van Het Kwadrant in Bergen op Zoom kreeg al aardig wat stemmen tijdens de voorrondes, maar het oordeel van de jury gaf uiteindelijk de doorslag.

De spanning was te snijden in de aula van 't Rijks in Bergen op Zoom, waar de finale plaatsvond. Volkan Tasdan, de winnaar van vorig jaar, presenteerde de avond. Iedere leraar kreeg kort de tijd om te reageren op zijn of haar nominatie en de meegebrachte leerlingen zetten dat nog extra kracht bij door uit te leggen waarom juist hun leraar de titel zo verdiende. Vervolgens gaven de leraren een miniles aan het publiek, waarmee zij lieten zien wat ze in hun mars hebben.

De jury - Ad Coppens (wethouder Bergen op Zoom), Rijan van Geene (winnares landelijke Leraar van het Jaar-verkiezing) en Henk van Ingen (adjunct-hoofdredacteur BN DeStem) - gaf vervolgens een deskundig oordeel over de lessen van de leraren. Na kort overleg koos de jury uiteindelijk de winnaar.

Koenders was bijna sprakeloos: "Ik had het echt niet verwacht. Ik ga het ook niet uitgebreid vieren. Morgen ga ik gewoon lesgeven."

 

ontwerp en realisatie SchoolMaster BV